Foreningen
Handelstandsforeningen stræber efter at fremme foreningsfællesskabet med eksisterende samarbejdspartnere samt nye potentielle samarbejdspartnere. Vi sætter en dyd i et tværfagligt samarbejde, og nye stemmer er derfor mere end velkomne. Bliv medlem nuBestyrelse & aktivitetsudvalg
Bestyrelsen
Formand:
Martin Lohse
Næstformand:
Jørgen Keis Hansen
Kasserer:
Birthe Kristensen
Sekretær:
Gitte Johansen
Medlem:
Finn Fabricius
Medlem:
Susanne Jacobsen
1. Suppleant
Daniel Danholt
Medlem:
Thomas Ruder
2. Suppleant:
Diana Freisner
Sakskøbing Handelsstands vedtægter
vedtaget d. 26/10-2017
NAVN OG FORMÅL
§ 1.
Foreningens navn er Sakskøbing Handelsstandsforening. Foreningen er stiftet den 24. juni 1912. Foreningens hjemsted er Guldborgsund kommune og dens adresse er formandens.
§ 2.
Foreningens formål er:
a) at virke til fremme af erhvervslivet i Sakskøbing inden for handel, industri, skibsfart, transport og dermed forbundne erhverv.
b) at medvirke til opretholdelse af mulighed for teoretisk handelsuddannelse i landsdelen.
c) at varetage medlemmernes almindelige interesser og styrke sammenholdet i handelsstanden i Sakskøbing.
MEDLEMMER
§ 3.
Som medlemmer i foreningen kan optages enhver selvstændig erhvervsdrivende person eller selskab, fabrikant eller personer der i overordnede stillinger er ansat i, eller som deltager i ledelsen af en virksomhed i Sakskøbing, samt andre næringsdrivende, hvis interesser skønnes nært forbundne med handelens.
§ 4.
Anmodning om optagelse rettes til bestyrelsens formand. Optagelse finder sted når bestyrelsens flertal stemmer derfor, jf. § 16. Såfremt bestyrelsen afslår optagelse, kan afgørelsen af ethvert medlem kræves forelagt på førstkommende generalforsamling
§ 5.
Medlemmer, som ikke fortsat opfylder betingelserne for optagelse i foreningen jf. § 3 eller er i kontingentrestance med mere end 1 års kontingent, ophører som medlem af Sakskøbing Handelsstandsforening.
Regnskabet revideres af to generalforsamlingsvalgte revisorer jvf. § 10. Revisorer vælges for et år ad gangen.
Bestyrelsen disponerer frit over foreningens indtægter og midler til fremme af foreningens og handelsstandens interesser under ansvar over for generalforsamlingen.
Skulle det nogensinde af bestyrelsen eller medlemmer anses nødvendigt at udelukke et medlem af foreningen, kan udelukkelse kun finde sted, når bestyrelsens flertal stemmer derfor, jf. § 16.
Mener et medlem sig udelukket på forkert grundlag, kan bestyrelsens afgørelse af medlemsskabet kræves forelagt på førstekommende generalforsamling.
§ 6.
Foreningens medlemmer hæfter solidarisk for foreningens gæld.
§ 7.
Udmeldelse af foreningen sker skriftligt til bestyrelsens formand
GENERALFORSAMLING
§ 8.
Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed. Kun den kan give, opkræve og/eller forandre forenings vedtægter.
§ 9.
Ordinær generalforsamling afholdes hvert år i oktober.
Indkaldelse hertil foretages af bestyrelsen med mindst 14 dages varsel ved annoncering i lokal ugeavis.
Af annoncen skal fremgå:
Tid – sted og dagsorden iflg. vedtægterne, samt, at forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen skal fremsendes skriftligt og være formanden i hænde senest 8 dage før generalforsamlingens afholdelse
§ 10.
Generalforsamlingen ledes af en dirigent, der vælges af generalforsamlingen.
På den ordinære generalforsamling behandles følgende dagsorden:
1. Valg af dirigent.
2. Formandens beretning om foreningens virksomhed i det forløbne år, og godkendelse heraf.
3. Forelæggelse og godkendelse af det reviderede regnskab.
4. Fastsættelse af kontingent.
5. Valg af bestyrelsesmedlemmer og 2 suppleanter.
6. Valg af 2 revisorer og 1 revisorsuppleant.
7. Behandling af indkomne forslag fra bestyrelse og medlemmer
8. Eventuelt.
På generalforsamlingen vælges for et år ad gangen en første og en anden suppleant til bestyrelsen. Suppleanterne indtræder i rækkefølge i bestyrelsen i tilfælde af et bestyrelsesmedlems forfald, og forbliver i bestyrelsen resten af denne valgperiode, som gælder for det bestyrelsesmedlem, der substitueres.
§ 11.
Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når bestyrelsen finder anledning dertil, eller når mindst 20 medlemmer fremsætter skriftlig begæring til bestyrelsen derom, med angivelse af forhandlingsemner.
Sådan generalforsamling indkaldes som anført i § 9. afholdes den efter mindst 20 medlemmers begæring, skal bestyrelsen indvarsle generalforsamlingen senest fire uger efter modtagelsen af begæringen.
§ 12.
Generalforsamlinger er beslutningsdygtige uden hensyn til antallet af fremmødte medlemmer, ligesom enhver beslutning træffes ved simpelt stemmeflertal, når intet andet er bestemt i vedtægterne.
Blanke stemmer tæller ikke med som afgivne stemmer
Stemme kan afgives ved fuldmagt til andet medlem, men hvert medlem kan foruden sig selv kun repræsentere et andet medlem.
Enhver afstemning sker ved håndsoprækning, medmindre bestyrelsen, dirigenten eller mindst 10 medlemmer kræver skriftlig afstemning.
I tilfælde af stemmelighed bortfalder forslag, medmindre de er af en sådan art, at afgørelse skal træffes. I så fald skal dirigenten lade sagen afgøre ved en skriftlig ny afstemning. Er der herefter på ny stemmelighed, gør formandens stemme udslaget.
§ 13.
Adgang til generalforsamlingen har kun medlemmer, der ikke er i kontingentrestance.
§ 14.
Bestyrelsen bemyndiges til at udpege og nedsætte ”aktivitetsudvalg” som ansvarlige for særlige aktiviteter, samt til at udpege medlemmer til bestyrelse og udvalg, hvor foreningen er, eller skal være repræsenteret.
BESTYRELSE
§ 15.
Foreningens bestyrelse består af syv medlemmer, der vælges for tre år ad gangen. Der afgår efter tur årligt henholdsvis 3, 2 og 2 medlemmer af bestyrelsen.
Bestyrelsen vælger selv sin formand, næstformand, sekretær og kasserer for et år ad gangen. – genvalg kan finde sted.
§ 16.
Alle sager afgøres i bestyrelsen ved simpel stemmeflerhed. I tilfælde af stemmelighed gør formandens – i han fravær næstformandens – stemme udslaget.
Der fordres mindst fem bestyrelsesmedlemmers tilstedeværelse for at træffe gyldig beslutning.
§ 17.
Bestyrelsen repræsenterer foreningen udadtil, og skal i det hele være bemyndiget til at udtale sig og handle i foreningens navn.
§ 18.
Foreningen tegnes i almindelighed af formanden. Ved mere vidtgående dispositioner kræves tillige næstformandens underskrift.
Ved erhvervelse, pantsætning og afhændelse af fast ejendom samt optagelse af lån, tegnes foreningen af den samlede bestyrelse.
Bestyrelsen bemyndiges til optagelse af mindre lån, garantistillelse og lign. i forbindelse med den daglige drift. Ved forpligtelser herudover, kræves en generalforsamlingsbeslutning.
§ 19.
Over forhandlinger og beslutninger på bestyrelsesmøder føres en protokol, som underskrives af de tilstedeværeden bestyrelsesmedlemmer
§ 20.
Bestyrelsen bemyndiges til at udnævne æresmedlemmer. Der kræves fuld enighed herom i bestyrelsen.
ØKONOMI
§ 21.
Foreningens regnskabsår går fra 1/10 til 30/9
§ 22.
Medlemmer betaler et medlemskontingent, hvis størrelse fastsættes af generalforsamlingen efter forslag fra bestyrelsen.
Kontingenterne forfalder 4 gange årligt 15/11 og 15/2 og 15/5 og 15/8
§ 23.
Foreningens regnskab føres af en kasserer, d
§ 24.
På foreningens konti i bank/sparekasse m.v. kan foreningens formand og kasserer disponere hver for sig.
FORENINGENS OPLØSNING
§ 25.
Foreningen kan kun opløses af en generalforsamling, der er indvarslet med denne sag på dagsordenen, og hvor mindst halvdelen af medlemmerne er tilstedet og mindst tre fjerdedele af de fremmødte stemmer for opløsning.
Hvis der på generalforsamlingen ikke er mødt mindst halvdelen af foreningens stemmeberettigede medlemmer, men dog tre fjerdedele af de afgivne stemmer har stemt for opløsning, kan den vedtages på en ny generalforsamling med tre fjerdedele af de på den nye generalforsamling afgivne stemmer uden hensyntagen til antallet af fremmødte medlemmer.
En sådan ny generalforsamling skal afholdes inden tre uger efter den første og indkaldes med sædvanlig varsel.
§ 26.
Den ekstraordinære generalforsamling bestemmer om foreningens formue enten skal tilfalde en i kommune virkende forening, som varetager interesser sammenfaldende med den ophørende forening, eller skal tilfalde velgørende formål inden for kommunens grænser.